Πώς επηρεάζει ο COVID-19 την εφοδιαστική αλυσίδα του καφέ;
Η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει τις ζωές πολλών ανθρώπων από την κοινωνική απόσταση έως την παραμονή στο σπίτι, επιτέλους καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε το νέο κανονικό. Ο καφές συνεχίζει να καταναλώνεται είτε από καφετέρια σε πακέτο είτε μέσα στο σπίτι των ανθρώπων. Ωστόσο, τι σημαίνει η πανδημία για την αλυσίδα εφοδιασμού του καφέ;
Ποια είναι μερικά από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς και οι παραγωγοί καφέ;
Η εξαγωγή καφέ γίνεται μία φορά το χρόνο, εκτός από την Κολομβία όπου το κλίμα ταιριάζει σε πολλαπλές συγκομιδές. Διαφορετικά μέρη του κόσμου έχουν ανόμοιες εποχές όταν μαζεύουν τον καφέ τους. Αυτό σημαίνει ότι λόγω της διαφοράς στις εποχές, αντιμετωπίζουν ποικίλα αποτελέσματα από περιορισμούς που έχουν τεθεί. Η συγκομιδή κερασιών καφέ μπορεί να συνεχιστεί με την κοινωνική αποστασιοποίηση, ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε μικρότερο εργατικό δυναμικό που σημαίνει ότι θα συγκομιστούν λιγότερα κεράσια καφέ. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των εργαζομένων που συνήθως αμείβονται από την ποσότητα καφέ που μαζεύουν και παράγουν. Ο περιορισμός στις μετακινήσεις μεταξύ των χωρών έχει τεράστια επίδραση στη δυνατότητα προσέλκυσης εργατικού δυναμικού και ζητήματα μεταφοράς. Πολλά αγροκτήματα εξακολουθούν να εξαρτώνται από χειρωνακτική εργασία. Πολλοί εργάτες ταξιδεύουν συχνά από διάφορα μέρη της χώρας,
Πώς βοηθούνται οι παραγωγοί καφέ;
Πολλοί παραγωγοί καφέ λαμβάνουν προφυλάξεις για να διασφαλίσουν ότι η καλλιέργεια του καφέ μπορεί να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτές είναι προφυλάξεις που πολλοί από εμάς θα γνωρίζουμε με το πλύσιμο των χεριών, την κοινωνική απόσταση κατά τη συγκομιδή του καφέ, τους περιορισμούς στις συναντήσεις και τους κανόνες για την ασφάλεια όταν βρίσκεστε στο αγρόκτημα. Η επικοινωνία είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τη φροντίδα των καλλιεργητών καφέ και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις πρέπει να μοιραστούν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα αγροκτήματα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με ασφάλεια. Ένα παράδειγμα αυτού συνέβη στην Κολούμπια όπου μια εταιρεία δημοσίευσε ένα ραδιοφωνικό μήνυμα που μοιράζεται κάποιες οδηγίες στους ιδιοκτήτες γεωργικών εκτάσεων για το πώς να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.
Γιατί ο καφές είναι τόσο σημαντικός για τη διαβίωση του αγρότη;
Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας του κορωνοϊού που έχουν τεθεί σε ισχύ σε όλο τον κόσμο, οι επιχειρήσεις καφέ συνεχίζονται. Ο καφές είναι ένα γεωργικό προϊόν όπου οι κόκκοι πρέπει να καλλιεργηθούν και στη συνέχεια να επεξεργαστούν. Ο κόκκος καφέ είναι μια πολύτιμη εξαγωγή για πολλές χώρες και δημιουργεί εισόδημα για πολλούς ανθρώπους. Είναι επίσης ένας σημαντικός παραγωγός ξένων εσόδων, τα οποία στη συνέχεια φορολογούνται και επενδύονται σε βασικούς τομείς όπως η εκπαίδευση, οι υποδομές και η υγειονομική περίθαλψη. Σε πολλές χώρες ο καφές θεωρείται ζωτικής σημασίας προϊόν. Το κύριο ρεύμα των εκμεταλλεύσεων καφέ και των επιχειρήσεων μπόρεσαν να λειτουργήσουν σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς.
Επικοινωνήστε μαζί μας για παροχή συμβουλών στον κλάδο του καφέ.
Επικοινωνήστε με έναν έμπειρο μηχανικό για τη συντήρηση καφετιέρας στο τηλέφωνο 6980910313 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας .