Φρεσκάδα

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα όσον αφορά τα ποιοτικά προβλήματα είναι η φρεσκάδα του αλεσμένου καφέ.

Συχνά, συνιστάται να μην παρασκευάζετε περισσότερο καφέ από αυτόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε 45 λεπτά. Το να παρασκευάζετε υπερβολική ποσότητα και να την αφήνετε σε αντιστάσεις μέχρι να φύγει αλλάζει δραστικά τη γεύση, ανεξάρτητα από την ποιότητα των κόκκων.

coffee-banner-1.jpg

Καθάρισμα

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα είναι και ένα από τα πιο βασικά: ο καθαρισμός. Ειδικά αν κάνετε εναλλαγή μεταξύ κανονικού και αρωματισμένου καφέ, ένα λεπτομερές πρόγραμμα καθαρισμού είναι υψίστης σημασίας, καθώς τα έλαια θα παραμείνουν και θα μολύνουν τις μελλοντικές γεύσεις.